Timothy Claeyé

Tomothy Claeyé

Timothy Claeyé werd op 7 maart 1988 geboren te Gent, maar is opgegroeid in Lokeren. Op vijfjarige leeftijd volgde hij reeds lessen aan de muziekacademie, waar hij drie jaar later besloot om klarinet en blokfluit te studeren. Op zijn 16de begon hij ook nog pianolessen te volgen.

In 2000 werd hij lid van de toenmalige katholieke harmonie van Lokeren en zo kwam hij ook in het LEEJO (toen nog onderdeel van de harmonie) terecht, wat voor Timothy meteen de eerste aanraking was met de hafabra-wereld. Op 15-jarige leeftijd werd hij door toenmalig dirigent Dirk De Caluwé gevraagd om bij KHSC Zele te komen spelen, waar Timothy tot op vandaag ook nog steeds actief is.

Na zijn middelbare studies Grieks-Wiskunde aan het Sint-Lodewijkscollege in Lokeren, koos Timothy voor een economische opleiding aan de UGent. Omdat de muziekmicrobe toch te hard bleef kriebelen, besloot Timothy deze studies even op pauze te zetten en in te wisselen voor musicologie, een muziekwetenschappelijke richting aan de KULeuven. In 2012 studeerde Timothy met onderscheiding af als musicoloog. Hierna hernam Timothy zijn economische studies aan de UGent, waar hij in 2013 afstudeerde als master in de bedrijfseconomie. Zijn professionele loopbaan begon hij datzelfde jaar bij het Festival van Vlaanderen Brussel, organisator van het KlaraFestival. Momenteel werkt Timothy in de financiële sector.

Timothy omschrijft zijn liefde voor muziek als een uit de hand gelopen hobby, die hem in 2006 voor het eerst vooraan het orkest bracht. Na enkele invalbeurten voor Alain besloot hij een cursus Hafabra-directie te gaan volgen aan de muziekacademie van Gent. Timothy studeerde in 2012 af in de klas van Bart Picqueur, met grote onderscheiding.

Naast de functie van hulpdirigent in het LEEJO, heeft Timothy intussen ook zijn eerste 'eigen' orkest gevonden. Sinds november 2013 is hij dirigent van Muziekvereniging EMM in Koewacht (NL).

Tot slot is Timothy niet alleen muzikant en dirigent, maar tevens nog componist. In 2007 maakten we kennis met zijn eerste compositie 'Fauna'. Sindsdien heeft het LEEJO de eer gehad om ook zijn andere composities Orophin (2008), El Cid (2009), Compass (2012) en Road to Revolution (2014) in première te mogen uitvoeren. Enkele van deze werken zijn verkrijgbaar via BVT Music.